Angeldon

Vi har använt.....

Remington

Gamla Stan

Om du befinner dig i
   
  

Gröna Lund

Gröna Lund är Sveriges äldsta tivoli och invigdes år 1883. Gröna Lund kallas även Grönan och ligger på Djurgården. På tivolit hittar du 30 olika åkattraktioner, som Fritt fall, Berg och dalbanan Insane mm. Det finns även karuseller för de yngre som Flygande Mattan och Barnaradiobilar. Det går snabbt att promenera dit från Stockholms centrum. Du kan även ta dig ditt med båt då Djurgårdsfärjorna går från Slussen och Nybroviken.
   
     
För ytterligare information klicka på länken nedan till deras hemsida.
www.gronalund.com
Tillbaka till toppen
 

Vasamuseet

Vasamuset är Skandinaviens mest besökta museum och det ligger på kungliga Djurgården i Stockholm. Där kan man se det storslagna 1600-talsskeppet Vasa som sjönk till botten på sin jungfrufärd i Stockholms hamn år 1628. Regalskeppet Vasa bärgades år 1961 och därefter startades återuppbyggnaden av skeppet. Skeppet hade sammanlagt 64 kanoner och vägde drygt 80 ton. Det var ungefär 69 meter långt och hade en bredd på 11 meter. Om du är intresserad av sjöhistoria så är Vasamuseet en plats för dig eftersom du där får uppleva regalskeppet i dess naturliga storlek samt ta del av historien kring skeppet.
   
     
För ytterligare information klicka på länken nedan till så kommer du till deras hemsida.
www.vasamuseet.se
Tillbaka till toppen
 

Kaknästornet

Kaknästornet ligger på Ladugårdsgränd och med sina 34 våningar, vilket gör att tornet har en höjd på 155 meter. Det tog nästan fyra år att bygga tornet, som också är centrum för all radio och tv utsändning i Sverige.Med tiden har Kaknästornet blivit en populär attraktion för turister. Om du har tid och vill se Stockholm på ett helt nytt sätt, så ska du besöka Kaknästornet.En molnfri dag så kan sikten vara upp till hela sex mil och du kan stå och beundra huvudstaden på ett helt nytt sätt mot vad du kunnat tidigare. Du hittar även en restaurang och ett café i Kaknästornet. Ta dig tid till att stanna upp och äta en matbit eller ta en fika. Det är inte alla som har ätit uppe på en höjd av 155 meter.
   
     
För ytterligare information klicka på länken nedan till så kommer du till deras hemsida.
www.kaknastornet.se
Tillbaka till toppen